Kontrollerende køreprøve/generhverv

Har du haft dit kørekort i mere end 3 år, og har fået en betinget frakendelse af dit kørekort? Så skal du op til en "kontrollerende køreprøve" = du skal bestå en teoretisk og derefter en praktisk køreprøve.
Det samme skal ske hvis dit kørekort er blevet frataget ubetinget, efter fratagelsesperioden skal du altså bestå en teori og en køreprøve.

Har du haft kørekort i mindre end 3 år, har du fået kørselsforbud, og så gælder andre regler som du kan læse her.

Problem

 1. Du har modtaget et brev fra politiet om at du skal bestå en køreprøve indenfor 3 måneder fra dags dato.
 2. Din bøde var stor nok i forvejen så du vil ikke bruge unødvendigt mange penge på at generhverve kørekortet
 3. Du er lidt rusten i de præcise færdselsregler og har brug for lidt ekstra teoriundervisning. Men du har ikke lyst til at sidde på bageste række i teorilokalet sammen med en masse unge "førstegangserhververe".

Løsning

 1. Du ringer eller mailer til mig og aftaler et tidspunkt hvor du kan komme forbi med dine papirer fra politiet og penge for undervisningen (nedenstående tilbud). Her udfylder du en ansøgning om kørekort, og vi opretter dig med det samme i booking-systemet.
 2. Jeg vejleder dig i hvor og hvordan du via nettet kan øve dig på teorien. Du har også mulighed for at følge den almindelige undervisning hos mig hvor du kan stille spørgsmål.
  3. Gebyret til politiet klarer du selv og sparer derved ekspeditionsomkostningerne.
  4) Efter din beståede teoriprøve kontakter du mig og jeg kan bestille en køreprøve til dig. Vi kører en tur nogle dage inden køreprøven (to lektioner) og varmer også op en time før køreprøven.

  Pris for vejledning, 2 kørelektioner og kørsel i skolevogn før/under og efter køreprøven


Kr. 2500,00
Bemærk: Dette tilbud inkluderer leje af skolevogn og opvarmning til køreprøven!

De fleste rutinerede bilister kan klare sig med ovenstående 2 lektioners kørsel (sammenlagt halvanden time) en uges tid før køreprøven. Men du har selvfølgelig altid mulighed for at tage et par lektioner mere hvis det skulle være nødvendigt.

BEMÆRK: Gebyret til politiet for en køreprøve er pt. 890,00 kr. Dette beløb, som ikke har med køreskolens pris at gøre, indbetaler du selv og sparer yderligere omkostninger.

 


Yderligere information:

Kontrollerendpoliti_fartkontrole prøve
Kontrollerende prøver idømmes ved en betinget frakendelse af kørekortet. Prøvetiden er normalt 3 år og frakendelsen ½ år. Hvis du altså inden for prøvetiden på tre år laver en overtrædelse i samme vægtklasse som første gang, vil kørekortet blive frakendt ubetinget. Det betyder, at du mister kortet helt i mindst ½ år plus straffen for den sidste forseelse. Ofte bliver kortet så frakendt i alt 1 år!

Kontrollerende køreprøver uddeles med rund hånd i dag for 70% hastighedsoverskridelser med alm. biler. Lastbiler og kørsel med trailer/campingvogn straffes med køreprøver ved kun 40% hastighedsoverskridelse. Efter trafikuheld med skyld og ved grov hensynsløs kørsel, f.eks. over for rødt og gennem fodgængerfelt med fodgængere tæt på, er straffen også en ny prøve. En kontrollerende køreprøve består af en teori- og en køreprøve på samme vilkår, som første gang man tager kørekort. Dvs., at du skal bestå teori- og køreprøve første gang for at beholde dit kørekort.

Efter dommen modtager du et brev fra Politiet, hvor der meget gerne også skulle følge en kørekortsansøgning med. Denne ansøgning skal bruges ved bestilling af teoriprøven.Tag disse papirer med til mig, især brevet fra politiet.
Bemærk: Du skal normalt aflægge prøven inden for 3 måneder fra politiets indkaldelse.


Når du ankommer til teoriprøvestedet skal du være opmærksom på følgende: Du skal, udover din ansøgning, også aflevere dit kørekort til den prøvesagkyndige, som holder det til efter prøven. (Har du "glemt" kortet er prøvegebyret på kr. 870,00 spildt!). Hvis du ikke består fx den kontrollerende teoriprøve, inddrages dit kørekort indtil du har bestået både teoriprøven og den praktiske køreprøve. Du får altså ikke kortet tilbage, selvom du 2. gang består  teoriprøven. Du får det først igen efter at den kontrollerende praktiske prøve også er bestået.

Hvis du ikke består den kontrollerende teoriprøve eller den kontrollerende praktiske køreprøve  senest i andet forsøg, skal du op til kontrollerende teoriprøve og kontrollerende praktisk køreprøve i ALLE kategorier, du har kørekort til.
NB: Mange steder på nettet kan du læse at man har tre forsøg. Det passer ikke mere, loven er lavet om til to forsøg. Dvs. hvis du har kørekort til bil, motorcykel og lastbil, skal du altså op til 3 kontrollerende teoriprøver og 3 kontrollerende praktiske køreprøver hvis du vil have alle dine kategorier tilbage. Tag derfor ikke let på forberedelsen til især teoriprøven, men også den praktiske prøve, konsekvenserne er store hvis du dumper.

 

Generhvervelse
En "ubetinget frakendelse af kørekortet" betyder, at du ved visse færdselslovsovertrædelser har fået inddraget/frakendt førerretten ubetinget efter færdselslovens § 126. Frakendelsestiden fastsættes til mellem 6 måneder og 10 år, under særlig skærpede omstændigheder for bestandigt.

Har du fået frataget kørekortet ubetinget, skal du "generhverve" dit kørekort når din frakendelse er udløbet. Du kan beramme (bestille) en teoriprøve 3 måneder før udløbsdatoen. Den praktiske prøve kan du beramme 1 måned før udløbsdatoen. Berammelse af prøve kan kun ske hvis du har fået behandlet din ansøgning om generhvervelse af politiet.

Der skal altid søges om generhvervelse til den kategori du er frakendt. Hvis du har fået frakendt kørekortet for mere end 3 år, skal der søges om generhvervelse til hver enkelt kategori ud over kategori B. Har du tidligere haft kørekort til erhvervsmæssig personbefordring, kan denne kategori generhverves, såfremt lægeattest blive indleveret.

Sammen med dommen fik du et stykke papir i A5-størrelse, som netop er denne ansøgning. Den skal afleveres sammen med et billede i din lokale Borgerservice. Har du ikke denne lille A5-ansøgning mere, kan du udfylde en ny direkte på Borgerservice, hvis du har et pasbillede med. Kontoret har helt op til 2 måneder til at undersøge din sag, så begynd tidligt!

Teoriprøven

Hvis det er et stykke tid siden du har bestået teoriprøven, anbefaler jeg kraftigt, at du først går til den rigtige teoriprøve når du minimum har gennemgået DVD-undervisningen og taget teoriprøver fra flere forskellige CD'er. Jeg kan også anbefale www.teoriundervisning.dk som supplement til DVD'en og dertil hørende prøver. Tag ingen chancer!
Du  er naturligvis også velkommen til  at deltage på de almindelige teorihold.

Vedr. den praktiske køreprøve
Du synes måske, at du kører udmærket og rutineret, men det er ikke nødvendigvis godt nok når du sidder med en køreprøvesagkyndig ved siden af dig! Kravene til køreprøven har overrasket mange rutinerede bilister, der forlader køreprøven uden kørekort. Placering i den forkerte bane, mangelfuld orientering eller forkert håndstilling på rattet - jeg skal nok rette dine "unoder" inden din prøve :)
Du også have en indgående viden om kontrol af bilen, som vi også skal bruge tid på, som f.eks. kontrol af vakuumbeholder eller parkeringsbremsen, kontrol af ratslør, dæk, lygter osv. Det kan du læse op på hjemme, evt. tjek kontrollen på din egen bil. Men du skal kunne svarene i søvne, også selvom du har haft kørekort i 20 år!

Vedr. spiritusdom
Hvis der har været spiritus involveret i din dom, skal du også deltage på et Alkohol/Trafik-kursus, almindeligvis betegnet ”AT-kursus”. AT-kurserne afvikles af regionerne, hvor man selv tilmelder sig.
Kurset koster typisk 2.000 kr. og afvikles over 4 uger med møde en gang om ugen. Der er 100% mødepligt på kurserne.
Efter kurset modtager du et kursusbevis, som jeg  skal bruge når jeg tilmelder dig teoriprøven.

Du kan få yderligere information på

Borger_dklogo

Næste holdstart

skolevogn-skilt_175 

Ubestemt tid. Desværre. 
Men du kan tilmelde dig ventelisten? :)

 

 

Uanset om du skal til en kontrollerende køreprøve pga. betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet skal du op til både en teoretisk og en praktisk køreprøve. Jeg kan hjælpe dig med begge dele.

strekasse

 Smil til fotografen!

Christianshavns køreskole - Overgaden neden Vandet 31, 1414 Kbh K - tlf: 26272869 - email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.